Ga direct naar inhoud

Tips en oproepen

Wilt u een OPROEP PLAATSEN aan beeldend kunstenaars?

U komt voor een oproep in aanmerking als deze van belang kan zijn voor de beroepspraktijk van Rotterdamse kunstenaars. Wij plaatsen geen commerciële advertenties.
Zorg dat u een korte duidelijke  tekst met deadline, voorwaarden etc naar ons stuurt. Graag vergezeld met een afbeelding (jpeg). Stuur uw tip of oproep naar: artoffice@cbkrotterdam.nl .

neck of the woods 2

Nieuwe tentoonstellingsruimtes in Rotterdam

>>>>december 2016>>>>>Drie nieuwe tentoonstellingsplekken in Rotterdam

Foundation Mesh
Mesh richt zich op het maken van waardevolle, internationale connecties om daarmee de expositie- en presentatiemogelijkheden voor zowel lokale als internationale kunstenaars te vergroten. Deze connecties hebben het doel duurzaam te zijn.

Mathenesserweg 128A, 3026 HK Rotterdam.
M. 06 37292241
E. info@foundationmesh.com
S. www.foundationmesh.com

Open: wo t/m zat: 12.00 - 17.00 uur

**************************************************

Studio Seine
In een voormalige autogarage in Rotterdam west is Studio Seine gevestigd. John Schot en Linda Seine kochten een klushuis van de Gemeente Rotterdam dat zij volledig renoveerden en in gebruik namen als galerie en atelier. De koffiebranderij van Schot Koffie bevindt zich eveneens in de studio.

Studio Seine is een tentoonstellingsuimte voor moderne, hedendaagse kunst gelegen aan de Mathenesserdijk te Rotterdam Delfshaven. De entree met dubbele openslaande garagedeuren verwijst naar de historie van het pand, alsook het interieur dit verleden zichtbaar laat. Het industriële karakter van de ruimte is behouden gebleven.

Studio Seine organiseert diverse exposities per jaar vanuit een thematisch uitgangspunt welke worden afgewisseld met solo- of duotentoonstellingen van (jonge) kunstenaars die gezien moeten worden. Op dit moment kunnen kunstenaars die werken binnen de discipline(s) teken- en schilderkunst alsook fotografie een voorstel voor een tentoonstelling indienen. Neem gerust contact op wanneer je een voorstel wilt doen, geïnteresseerd bent in samenwerking of een geschikte locatie zoekt voor een lezing of klein evenement.

Studio Seine
- tentoonstellingsruimte -
Mathenesserdijk 323A
3026 GC Rotterdam
M. 06 - 208 53 190
studioseine@gmail.com  
www.studioseine.nl  
Open: zo, ma, di tussen 12.00-17.00 uur.

******************************************************************

Neck of the Woods
- de nieuwe tijdelijke project ruimte van Eldorado3000 -
Boompjes 60-68
3011XC Rotterdam
Open: vr: 15.00 - 20.00 uur en za: 14.00 - 18.00 uur.
Neck of the Woods
Eldorado3000

Wil je meer weten e/o heb je een goed plan voor een presentatie in Neck of the Woods? Neem contact op met Johannes Steendam via Eldorado2999@gmail.com

*****************************************************************

Eye love you artspace
- expositieruimte -
Contactpersonen: Saminte Ekeland & Rolf Den Dunnen
Oude Binnenweg 48 A (eerste verdieping)
Rotterdam-Centrum
Open: vr: 17.00 - 19.00 uur, za en zo: 15.00 – 17.00 uur en op afspraak.
M. 06 - 260 39 086 / 06 – 307 95 736

*******************************************************

2016_tips en oproepen

Tips en Oproepen >>> nieuwsbrieven Art Office

>>>>november 2016 >>>> lees hier de laatste nieuwsbrief van Art Office

Sta je ingeschreven als beeldend kunstenaar bij CBK Rotterdam, dan ontvang je regelmatig via de e-mail de nieuwsbrieven van Art Office.

6 dec 2016   9 nov 2016  4 nov 2016   28 sep 2016   21 sept 2016    

31 aug 2016   27 juli 2016   12 juli 2016    22 juni 2016    29 mei 2016    

26 april 2016   18 april 2016   13 april 2016

Wil je ook van de overige programma's, zoals TENT, Beeldende Kunst in de Openbare Ruimte//BKOR- en/of Sculpture International//SIR van CBK Rotterdam op de hoogte gehouden worden?

Meld je dan aan voor de andere nieuwsbrieven.

2014_bookshop TENT

TENT bookshop

TENT wijdt sinds september 2014 de planken van haar nieuwe Book Shop aan boeken door/van en over Rotterdamse kunst(enaars). Voorstellen van onlangs uitgebrachte boeken die niet mogen missen in de collectie zijn van harte welkom. Naast de verkoop van goede Rotterdamse kunstboeken worden er ook boekpresentaties in de Book Shop georganiseerd en wordt iedere maand een betere kunstboekhandel uitgenodigd zijn kunstboekentips te presenteren op de ‘gastenplank’. 

Ben je Rotterdamse kunstenaar en heb je onlangs een boek uitgebracht of ben je dat van plan?              

Mail naar nadia@tentrotterdam.nl  voor het verkopen van jouw boek in onze Shop.
TENT Rotterdam, Witte de Withstraat 50, 3012BR Rotterdam

2016 kunst en cultuur rotterdam

CityPortal Rotterdam - SUBSIDIES VISUELE KUNSTEN

NB Deze subsidies zijn niet bestemd voor individuele kunstenaars

Het subsidiebeleid voor kunst en cultuur van de gemeente Rotterdam wil bijdragen aan een actueel, veelzijdig en kwalitatief aanbod van visuele kunsten.

Het cluster Visuele kunsten omvat architectuur en stedenbouw, beeldende kunst en fotografie, vormgeving en mode, bewegend beeld en e-culture. De subsidies dragen bij aan de ontwikkeling van de infrastructuur van de sector en stimuleren de relatie tussen aanbod en afname.

Dit wordt bereikt door zowel het faciliteren van collectieve voorzieningen ter ondersteuning van de ontwikkeling van individuele beoefenaars, als door de bevordering van manifestaties en projecten die de kunstbeoefening in de stad zichtbaar maken (o.a. tentoonstelling, congres, filmfestival). Voor cinematografische projecten bestaan gescheiden projectsubsidies voor onderzoek & ontwikkeling (inhoudelijke, beeldende en/of technische research), scenario-ontwikkeling en (post)productie.

meer informatie

Welk BTW TARIEF moet je berekenen?

Welke vormen van beeldende kunst vallen onder het 6% tarief? Wat is onbelast en wanneer valt het onder het hoge tarief?
Lees hierover uitgebreid in de website van BEELDRIJK

2016_stadslab

StTADSLAB (FabLab) opent deuren op nieuwe locatie

Stadslab is een technische werkplaats van de Hogeschool Rotterdam in Rotterdam Centrum. Experimenteren en open innovatie zijn hier de paradigma’s. In drie Labs wordt met creatieve technieken, nieuwe technologie en data gewerkt aan vraagstukken over en innovaties voor Rotterdam.
In het Sensor Lab wordt gewerkt aan open source en mesh sensor netwerk applicaties. Het is in samenwerking met het Sense Observation Systems opgezet en verbonden met andere sensor applicaties in Duitsland en USA.
In het Open Data Lab is toegang tot datasets van de gemeente, bedrijven en particulieren uit Rotterdam. Met deze data kun je applicaties ontwikkelen, vraagstukken onderzoeken en informatie visualiseren. Het maakt onderdeel uit van het project Rotterdam Open Data.
In het Fablab staan digitaal aangestuurde machines en apparaten voor het ontwikkelen van persoonlijke digitale fabricaties en agile prototypes. Er zijn 12 Fab Labs in Nederland, tientallen in de Benelux en meer dan honderd wereldwijd. meer informatie: StadsLab

2016_BK info2

BK informatie

In het blad BK-informatie staan interessante oproepen voor kunstenaars.

BK-informatie verschijnt acht maal per jaar en is een uitgave van de gelijknamige stichting. BK-informatie bevat voornamelijk op de beroepsuitoefening van professionele beeldende kunstenaars gerichte informatie.

Naast berichtgeving over het beeldende kunstbeleid van de rijksoverheid, van provincies en gemeenten, van instellingen en organisaties, vindt men in BK-informatie advertenties voor opdrachten en aankopen, oproepen voor 'Artist in Residence' programma's, aankondigingen van internationale wedstrijden, prijzen, stipendia en mogelijkheden voor deelname aan projecten en manifestaties.
www.bk-info.nl