Regeling Incidentele Bijdrage Buitenland

Deel deze pagina

2013_dresden foto

IBB

Met de Regeling Incidentele Bijdrage Buitenland (IBB) beoogt CBK Rotterdam een bijdrage te leveren aan kunstenaars die deelnemen aan internationale programma’s zoals: internationale artist in residencies, tentoonstellingen en uitwisselingsprojecten.

Een bijdrage is alleen mogelijk als er sprake is van een aantoonbaar tekort en wanneer blijkt dat de betreffende kosten niet kunnen worden verhaald via andere fondsen.

De Incidentele Bijdrage Buitenland betreft met name (een deel van) de reis- en verblijfkosten met een maximum van 1500,- euro per project. Medefinanciering door de vragende en/of andere partijen is een vereiste. De hoogte van de bijdrage is afhankelijk van het karakter van het project alsmede de begroting en zal in deze context beoordeeld worden.

Voor wie?
Individuele beeldend kunstenaars en Rotterdamse kunstenaarscollectieven die staan ingeschreven bij CBK Rotterdam.

Hoe werkt het?
Aanvragen voor een Incidentele Bijdrage Buitenland kunnen het gehele jaar door worden ingediend. Het inschrijfformulier is per e-mail op te vragen via artoffice@cbkrotterdam.nl. Zorg eerst dat je kunstenaarspagina op rotterdamsekunstenaars.nl up to date is.

Aanvragen voor een IBB kunnen eventueel telefonisch of per e-mail vooraf worden besproken bij het Art Office van CBK Rotterdam.