Ga direct naar inhoud

Nieuwe website ARTOFFICE.INFO on line!

Deel deze pagina

2020_ARTOFFICE

27 mei 2020 - NIEUWE WEBSITE ARTOFFICE.INFO

De nieuwe website voor Rotterdamse beeldend kunstenaars ARTOFFICE.INFO is vanaf heden online. Deze database zal in de loop van 2020 verdwijnen.

Overzetten gegevens: van oude naar nieuwe website

Het is bijna onmogelijk om data, tekst en beeld op een goede manier van de ene naar de andere website (database) over te zetten. Dat komt onder andere doordat de structuur van de database ook is gewijzigd.

Om die reden moeten alle ingeschreven Rotterdamse kunstenaars hun gegevens in de nieuwe website voor Rotterdamse kunstenaars opnieuw invullen.

We maken rond 16 juni de website publiek bekend, dus goed als je pagina dan is gevuld.

Omschrijving nieuwe website

Less is more
De nieuwe website is vereenvoudigd in opzet en biedt tegelijkertijd meer mogelijkheden: kunstenaars kunnen nadat ze zijn ingelogd niet alleen online een aanvraag voor financiering doen, maar ook contact opnemen met elkaar via de community, voor vragen die zijn gerelateerd aan de beroepspraktijk, bijvoorbeeld over materiaalgebruik of atelierruimte.

Vóór Rotterdamse kunstenaars
De community bevindt zich in het deel Vóór Rotterdamse kunstenaars, dat volledig is gericht op ondersteuning van de beroepspraktijk van Rotterdamse kunstenaars. Hier vind je Tips & Oproepen, andere Rotterdamse kunstenaars en de nieuwe online aanvraagformulieren. Ook is hier een deel waar beeldend kunstenaars zich kunnen inschrijven bij CBK Rotterdam / Art Office.

Dóór Rotterdamse kunstenaars
Door Rotterdamse kunstenaars is het deel waar bezoekers van de website kunnen zien wat Rotterdamse kunstenaars die zijn ingeschreven bij CBK Rotterdam doen. Iedere kunstenaar die in de oude website een pagina had en nog actief is, is makkelijk te vinden op de website. (ook als je de gegevens nog niet hebt bijgewerkt – je pagina is dan echter leeg)

O&O in oktober
Aanvragen worden voortaan online gedaan. Dat geldt ook voor de eerstvolgende O&O deadline op 23 oktober (de tweede ronde is i.v.m. de coronacrisis en de tijdelijk nieuwe maatregel komen te vervallen). Inhoudelijk is er aan de O&O-regeling niets veranderd.

Handleiding nieuwe website

Ga naar artoffice.info en naar “inloggen” (concrete link is artoffice.info/inloggen). Gebruik je e-mailadres (het e-mailadres waarop je deze e-mail hebt ontvangen) bij gebruikersnaam. Het e-mailadres waarop je de tips en oproepen of de informatiemail van CBK Rotterdam art office krijgt, staat in het systeem.
Je hebt nog geen wachtwoord dus klik op wachtwoord vergeten.
Er wordt nu een link naar je e-mail gestuurd waarmee je een wachtwoord kunt aanmaken. Het kan even duren voor je de antwoordmail krijgt. Kijk ook in je spambox omdat de mail hier vaak naar toe gaat.
Als je je nieuwe wachtwoord hebt, log dan in.
Bij je account kun je je persoonlijke gegevens zoals adres wijzigen en je portfolio aanpassen. Hier kun je ook de status van je aanvragen bekijken. Op veel plaatsen is een klein blauw rondje met een i te zien. Hier wordt uitleg gegeven over een specifiek element van de website.

Vragen?

Als je er technisch gezien niet uitkomt kun je een mail naar de helpdesk sturen helpdesk@cbkrotterdam.nl. De helpdesk wordt regelmatig gecheckt, maar we kunnen helaas geen 24 uurs direct service bieden.

Praktische aandachtspunten nieuwe website

Eerdere subsidietoekenningen vanuit CBK Rotterdam verschijnen niet automatisch op de nieuwe website. Je kunt jouw toekenningen van CBK Rotterdam invullen bij ‘Stipendia’.
Wil je geen gebruik meer maken van je inschrijving als beeldend kunstenaar bij CBK Rotterdam schrijf je dan uit door een mail te sturen naar Art Office.
Wanneer de nieuwe website actief is en je hebt nog geen foto’s geüpload, dan zie je op jouw kunstenaarspagina een grijs vlak. Probeer daarom binnen twee weken je pagina al te hebben gevuld.
Indien je van plan bent om in de eerstvolgende O&O ronde een aanvraag te doen ben je verplicht je nieuwe pagina gevuld te hebben bij het doen van de aanvraag.