Ga direct naar inhoud

Inschrijven als beeldend kunstenaar

Deel deze pagina

Er is een nieuwe website voor Rotterdamse beeldend kunstenaars die zich willen inschrijven bij CBK Rotterdam: Artoffice.info.

Deze website zal vanaf 1 juli 2020 komen te vervallen.

Wie kan zich inschrijven?

Professionele beeldend kunstenaars met een autonome beeldende beroepspraktijk (waaronder schilderen, tekenen, beeldhouwen, fotograferen, performen, filmen, artistiek onderzoek, nieuwe media e.d.) kunnen zich aanmelden voor inschrijving bij CBK Rotterdam.
Alleen individuele beeldend kunstenaars die in de gemeente Rotterdam wonen, kunnen zich aanmelden hiervoor.
Aanvragen tot inschrijving worden door Art Office beoordeeld op beroepsmatigheid.

Starters
Kunstenaars die korter dan 3 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een erkende Nederlandse kunstacademie in een autonome richting kunnen op vertoon van hun diploma en het inschrijfformulier voorlopig worden ingeschreven voor een periode van 3 jaar vanaf hun afstudeerdatum. Daarna worden zij alsnog op hun beroepsmatigheid beoordeeld.

Inschrijven
Inschrijven kan het gehele jaar door en binnen twee maanden ontvang je de uitslag.

Inschrijven doe je via de nieuwe website Artoffice.info

Wat zijn de voordelen?
- Kunstenaars die bij CBK Rotterdam zijn ingeschreven, krijgen een eigen pagina op de website Artoffice.info om hun werk te presenteren. Deze
Kunstendatabase heeft een uitgebreide zoekfunctie. Deze site wordt door CBK Rotterdam ook gebruikt bij bemiddelingen.
- Als beeldend kunstenaar kun je bij Art Office terecht voor advies en informatie over je beroepspraktijk.
- Je kunt gebruik maken van verschillende CBK Rotterdam (financierings-)regelingen ter ondersteuning van je beroepspraktijk.
- CBK Rotterdam heeft een breed netwerk en kan als intermediair fungeren tussen kunstenaars onderling en andere partijen.
- CBK Rotterdam kan in sommige gevallen publiciteit genereren voor de kunstenaar over bijvoorbeeld gehonoreerde projecten of door informatie vanuit rotterdamsekunstenaars.nl door te plaatsen op cbkrotterdam.nl of sociale media van CBK Rotterdam.
- CBK Rotterdam biedt regelmatig informatie over prijzen, artist-in-residence mogelijkheden en activiteiten van derden die interessant kunnen zijn voor de beroepspraktijk via Tips en Oproepen (op de website en via een mailing).
- Een inschrijving bij CBK Rotterdam geldt ook als professionaliteit-toets voor een inschrijving bij de SKAR-ateliers.
- Inschrijven bij CBK Rotterdam is gratis.
- Als je je inschrijft als kunstenaar ontvang je automatisch de nieuwsbrief Tips en Oproepen voor Rotterdamse kunstenaars met informatie die je beroepspraktijk ondersteunen. Wil je daarnaast op de hoogte worden gehouden van het publieksprogramma van CBK Rotterdam, zoals debatten, evenementen, onthullingen en tentoonstellingen, meld je dan apart aan voor onze nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Art Office.

privacy statement