Inschrijven als beeldend kunstenaar

Deel deze pagina

Beeldend kunstenaars die in de gemeente Rotterdam wonen kunnen zich inschrijven bij CBK Rotterdam. Aanvragen tot inschrijving worden door Art Office beoordeeld op beroepsmatigheid.

Starters

Kunstenaars die korter dan 3 jaar geleden zijn afgestudeerd aan een erkende Nederlandse kunstacademie in een autonome richting kunnen op vertoon van hun diploma en het inschrijfformulier voorlopig worden ingeschreven voor een periode van 3 jaar vanaf hun afstudeerdatum. Daarna worden zij alsnog op hun beroepsmatigheid beoordeeld.

Inschrijven

Inschrijven kan het hele jaar. In de inschrijfinformatie staat welke gegevens er samen met het inschrijfformulier aangeleverd moeten worden. Het verzoek tot inschrijving stuur je per e-mail naar artoffice@cbkrotterdam.nl. De behandeling van de inschrijving duurt gemiddeld drie weken.

Wat zijn de voordelen?

  • Kunstenaars die bij CBK Rotterdam zijn ingeschreven, krijgen een eigen pagina op de website www.rotterdamsekunstenaars.nl om hun werk te presenteren. Deze database heeft een uitgebreide zoekfunctie. Zo kun je op naam, afbeelding of trefwoord zoeken. (Vermeld je bijvoorbeeld bij actuele tentoonstellingen de begin- en einddatum op je pagina, dan wordt de tentoonstelling ook vermeld op de homepage van de site.). Deze site wordt door CBK Rotterdam ook gebruikt bij bemiddelingen.
  • Als beeldend kunstenaar kun bij Art Office terecht voor advies en informatie over je beroepspraktijk.
  • Je kunt gebruik maken van verschillende CBK- (financierings)regelingen ter ondersteuning van je beroepspraktijk.
  • CBK Rotterdam heeft een breed netwerk en kan als intermediair fungeren tussen kunstenaars onderling en andere partijen.
  • CBK Rotterdam kan in sommige gevallen publiciteit genereren voor de kunstenaar over bijvoorbeeld gehonoreerde projecten of door informatie vanuit rotterdamsekunstenaars.nl door te plaatsen op cbkrotterdam.nl of sociale media van CBK Rotterdam.
  • CBK Rotterdam biedt regelmatig informatie over prijzen, artist-in-residence mogelijkheden en activiteiten van derden die interessant kunnen zijn voor de beroepspraktijk via Tips en Oproepen (op de website en via een mailing).
  • Een inschrijving bij CBK Rotterdam geldt ook als professionaliteit-toets voor een inschrijving bij de SKAR-ateliers.
  • Inschrijven bij CBK Rotterdam is gratis.

Wil je op de hoogte gehouden worden van het programma van CBK Rotterdam, zoals debatten, evenementen, onthullingen en tentoonstellingen, meld je dan apart aan voor onze nieuwsbrief.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Art Office.