Ga direct naar inhoud

details

Deel deze pagina

Han Dicke | CBKR - Rotterdamse Kunstenaars

Han Dicke

Persoonsgegevens

Werkbeschrijving

Han Dicke : “ Een ambacht kun je leren, een goed nest is fijn meegenomen, maar verbeeldingskracht krijg je niet mee. Dat heb je of dat heb je niet, daar wordt je mee geboren. Han is een multi-talent en in feite komt dat neer op creativiteit. Hij bezit dat in overvloed en ook nog in combinatie met een flinke dosis energie. Zoals hij gestalte heeft gegeven aan de inrichting van interieurs en eigen meubels ontwikkelde die de weg naar de verkoop wisten te vinden, zo gaat hij ook zijn nieuwe werk te lijf. Helder en verrassend. “Quote van Riek Bakker ( De bekende Rotterdamse stedenbouwkundige ) bij de openings speech voor de expositie "De verandering"

Vanuit mijn vakgebied als interieur architect en meubelontwerper ben ik altijd bezig geweest met de juiste lijn op de juiste plaats. Als beeldend kunstenaar is de zoektocht verplaatst naar alle varianten op deze lijn; recht, gebogen, dun, dik, driedimensionaal, met kleur of in zwart/wit. De lijn heeft mijn oprechte interesse. Mijn achtergrond en opleiding hebben ertoe geleid dat ik naast het vak van architect veel aandacht heb voor beeldende kunst en daar ook regelmatig mee bezig ben. Vanaf het jaar 2015 is er een verschuiving ontstaan van ontwerpen voor projectinrichting naar refurbishment en art.

De opkomst en aandacht voor hergebruik van bestaande en nog goed functionerende interieur elementen brachten mij tot nadenken over nieuwe afwerkingen voor deze producten. Zo ontstonden er nieuwe technieken met verf, textiel en diverse andere materialen, maar nog steeds toegepast op 3D elementen. Deze aanpak voor bestaande objecten inspireerde mij om de toegepaste technieken ook op papier en linnen te verwerken hetgeen resulteerde in het huidige art werk.

vakopleidingen
erkende vakopleiding(en) in Nederland
periodenaam instellingstudierichtingdiploma
1969 - 1974 Rotterdam - Academie van Beeldende Kunsten architectonische vormgeving1973
beroepspraktijk
werkt zowel vrij als in opdracht