O&O publicatie

Deel deze pagina

2015_O&O publi

Onderzoek & Ontwikkeling - Bijzondere projecten, residencies, publicaties en onderzoek door Rotterdamse kunstenaars - 2010|2011|2012|2013 dat is gemaakt in het kader van de financieringsregeling Onderzoek en Ontwikkeling (O&O).

Aantal pagina’s: 176

De cover heet een uitvouwbare achterflap.
Redactie: Petra Laaper, Ove Lucas, Xandra Nibbeling
Teksten: Sandra Smets (projectbeschrijvingen en interviews kunstenaars) en Sacha Bronwasser, Ingrid Commandeur, Daphne Huisden, Ernest van der Kwast, Eeva Liukku, Kees Moeliker, Roos van Put, Tina Rahimy, Siebe Thissen, Jop de Vrieze (mini essays)
Fotografie: Janine Schrijver (kunstenaarsportretten)
Ontwerp: Bart Oppenheimer, Rotterdam
Druk: Impressed druk en print, Pijnacker
Oplage:700
Taal: Nederlands
ISBN/EAN 978 90 822992 0 5
Prijs: € 24.95

De publicatie is te koop bij:

TENT

Damage Playground

Walgenbach Art & Books

Liefhertje en de Grote Witte Reus (Den Haag)

2016_O&O publicatie_comm_p122 123

De publicatie verscheen tijdens de tentoonstelling Shift & Drift in TENT. De tentoonstelling gecureerd door Eelco van der Lingen (Nest, Den Haag) Iiet het werk van 17 kunstenaars zien, die met hun O&O bijdrage nieuwe mogelijkheden onderzochten in hun werk.

Op 1 maart 2015 vond in het auditorium van TENT de presentatie plaats van de publicatie. Het eerste exemplaar van het O&O-boek werd uitgereikt aan de fractieleider van D66 Rotterdam, Salima Belhaj. Journalist Vincent Cardinaal gaf een voordracht onder het motto ‘where do we go from here’ en ontwerper Bart Oppenheimer en schrijver Sandra Smets kwamen aan het woord over het ontwerp en de structuur van het boek. Daarnaast leverde Peter Fengler een artistieke bijdrage aan deze middag.

Interview Charl Landvreugd